Proizvodi /
Stabilizovana pšenična klica
Ovo je prirodan proizvod bez konzervansa i holesterola, stabilizovan termikom obradom. Sadrži vredne biološke sastojke kao što su: esencijalne aminokiseline, oligoelementi, vitamin E i vitamini B kompleksa. Zbog svih ovih osobina preporučujemo ga kao dodatak u izradi hleba i peciva, kao kompletnu hranu ili kao zamenu za orahe i lešnike u raznim kolacima. Pšeničnu klicu pakujemo u kutije od 250g.
Vojvodanski kolač sa pšeničnim klicama (za 6 osoba)
Potrebno je: 2 šolje NAMENSKOG BELOG BRAŠNA za lisnata testa, fina peciva i kolače, 2 kašike šećera, 1/4 šolje mlevenih oraha, 100g putera ili margarina, 1 žumance, 2 kašike vode, narendana kora 1 malog limuna; Fil: 100g STABILIZOVANIH PŠENIČNIH KLICA, 130g mlevenih oraha, 150g čokolade za kuvanje, 2/3 šolje sitno seckanog suvog grožda, 2 kašike ruma, 2/3 šolje šećera, 2 kašike slatke pavlake za šlag, 3 umućena jaja, 1 vanila šećer.
Priprema: Podmazati plitki kalup za tortu prečnika 25cm. Prosejati brašno, dodati šećer i orahe, a zatim iseckan puter. Dodati žumance, koru limuna i toliko vode da se umesi čvrsto testo. Pokriti ga i ostaviti u frižider 30 minuta. Razvući ohladeno testo oklagijom i njime obložiti pripremljen pleh. Peći koru 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Pomešati orahe, klice, narendanu čokoladu, suvo grožđe, rum, šećer, pavlaku, jaja i vanila šećer. Usuti u koru i peći još 30 minuta dok se fil ne stegne i dobije lepu smeđu boju. |