Proizvodi / Integralno ražano brašno s kamena

Integralno ražano brašno s kamena dobijeno je od celog zrna raži samlevenog na mlinskom kamenu. Bogato je proteinima i kalcijumom, a hleb od njega umešen je lep, hranljiv i veoma ukusan. Ražani hleb od našeg brašna ostaje duže svež od obicnog hleba, ima specifican ukus i siromašan je kalorijama. Preporucujemo upotrebu ovog brašna u kombinaciji s pšenicnim integralnim brašnom. Integral no ražano brašno s kamena pakujemo u kesice od 1kg i u vrece od 25kg.

Ražani kikindski hleb (za 2 velike vekne)

Potrebno je: 6 šolja INTEGRAL NOG RAŽANOG BRAŠNA S KAMENA, 6 šolja INTEGRALNOG PŠENICNOG BRAŠNA S KAMENA, kašika soli, 100g svežeg kvasca, 3/4 šolje toplog mleka, 2 kašike šecera, po 2 kašike kima, soka od limuna i suncokretovog semena, oko 3,5 šolje tople vode.

Priprema: Usuti obe vrste brašna u dublji sud. Pomešati kvasac, šecer i malo toplog mleka, pa ostaviti na toplom mestu da se zapeni i krene. Usuti u brašno, dodati so, ostatak mleka, kim, suncokret i sok od limuna, pa sve zamesiti toplom vodom tako da se dobije meko testo koje se nece lepiti. Ostaviti 20 minuta pokriveno na toplom mestu. Lagano premesiti nekoliko minuta i podeliti na 6 jednakih delova. Svaki oblikovati u loptu i spojiti po 3 tako da se dobiju 2 vekne. Staviti u podmazan pleh i ostaviti na toplom 20 minuta. Premazati vodom i peci u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35 minuta. Testo se može oblikovati i u pletenice i posuti susamom.

Copyright © 2006 "Kikindski mlin" a.d.
"Kikindski mlin" a.d.
Svetozara Miletića 198, 23300 Kikinda
Telefon: 0230 422320, Fax: 0230 422226
E-mail:
office@kikindskimlin.rs