Proizvodi / Smeša aditiva za hleb i pecivo "Kipan"

Zahvaljujući svom sastavu, a prvenstveno enzimima i emulgatoru, KIPAN otklanja nedostatke u kvalitetu brašna, kao i nedostatke u procesu proizvodnje. Sirovinski sastav: emulgator (E472e), sredstvo protiv zgrudnjavanja (E170), pšenično brašno, šećer, enzimski preparati (alfa-amilaza, hemicelulaza) i askorbinska kiselina (E300). KIPAN kod pripreme testa olakšava obradivost testa, ubrzava fermentaciju u testu, daje bolju elastičnost testu, olakšava mašinsku obradu. KIPAN kod hleba i peciva daje veću zapreminu, bolju elastičnost i poroznost sredine, održava svežinu, produžava trajnost proizvoda i poboljšava boju, elastičnost i hrskavost kore. KIPAN pakujemo u vreće od 25kg.

Hleb (sa Kipan-om)

Potrebno je: Kikindsko brašno (100kg), kvasac (2,5kg), so (2kg), KIPAN (0,5kg) i voda (55 do 58lit.).

Priprema: Vreme zamesa kod sporohodnih i brzohodnih mesilica traje od 10 do 15 minuta, a kod miksera (preko 1000ob/min) od 0,5 do 1 minuta. Temperatura testa je od 28 do 30°C. Fermentacija u masi posle sporohodnog zamesa iznosi 30 minuta (posle miksiranja nema odmaranja). Premesivanje kod sporohodnog zamesa traje od 15 do 30 sekundi, a potom testo odmara još od 10 do 15 minuta. Sledi deljenje, pa okruglo oblikovanje. Intermedijarnu fermentaciju sprovesti u trajanju od 6 do 10 minuta. Nakon ovoga sledi oblikovanje i završna fermentacija u trajanju od 45 do 60 minuta (na temperaturi 37°C i vlažnosti od 75 do 80%). Pečenje hleba primenjivati na temperaturi od 260°C u vremenskom periodu od 25 do 30 minuta.

Copyright © 2006 "Kikindski mlin" a.d.
"Kikindski mlin" a.d.
Svetozara Miletića 198, 23300 Kikinda
Telefon: 0230 422320, Fax: 0230 422226
E-mail:
office@kikindskimlin.rs